free html site creator

Internet-telefonie voor het MKB

Bespaar 20% tot 70% op uw telefonie met Workvoice

Tandartsen - Winkels - Horeca - Kantoren - Aannemers - Makelaars - Winkelketens - Internationaal - en meer

Het einde van ISDN

De grote leveranciers zoals KPN hebben zich gerealiseerd dat traditionele ISDN-telefonie te duur is om te onderhouden in vergelijking met een internet-VoIP-alternatief. ISDN zal in 2019 in Nederland worden uitgefaseerd.

VoIP-functies en besparingen

Internet telefonie biedt geweldige functies voor gespreksbeheer, waardoor het eenvoudiger wordt om een bedrijf overal te runnen. Tegelijkertijd levert VoIP een besparing tot 70% op in vergelijk met een traditioneel zakelijk telefoonsysteem.

Verhuizen naar een nieuw kantoor

Als u uw huidige kantoor bent ontgroeid, en naar een nieuwe locatie verhuist of een nieuw kantoor opent, is het een goed idee om uw telefoonsysteem opnieuw te bekijken. Het grote voordeel als u over twee of meerdere locaties beschikt, is dat slechts één VoIP-systeem volstaat.

Een andere leverancier

Veel VoIP-leveranciers zijn ICT-specialisten die niet gespecialiseerd zijn in de mogelijkheden die de VoIP-technologie kan bieden. We begrijpen precies hoe high-definition geluid en compromisloze betrouwbaarheid moeten worden geleverd.

Volg Workvoice

All-in zakelijke pakketten die bij uw manier van werken passen

Wij bieden oplossingen voor alle typen MKB bedrijven. Deze oplossingen bestaan uit gespecialiseerde pakketten die zijn afgestemd op de behoefte van bijvoorbeeld tandartsen, dierenartsen, aannemers, kantoren, detailhandel en meer.

Mobirise

Tandartsen of gezondheidswerkers met één of meer locaties
We hebben een flexibel telefoniepakket ontworpen om aan de behoeften van de moderne tandartspraktijk te voldoen. U wilt namelijk meerdere telefoonnummers voor het identificeren van oproepen van patiënten. Dit voor de tandarts, implantatenkliniek en aparte privé-lijnen, tot flexibele telefonie pakketten ter ondersteuning van uw openingstijden en dringende zorgvereisten. Callstera staat voor totale ontzorging van uw telefonie.

Meer weten

Cafés, restaurants en zelfs hotels in alle soorten en maten
  Van Bed & Breakfasts tot hotels, voor elke uitdaging is er een Workvoice-telefonieoplossing die is ontworpen om uw klanten-, leveranciers- en personeelscommunicatie te verbeteren en tegelijkertijd uw bedrijfsresultaten te verhogen. Onze Workvoice-pakketten sluiten naadloos aan bij single-site tot multi-site-ketens.

Meer weten

Mobirise
Mobirise

Aannemers, bouwbedrijven, bouwvakkers, loodgieters, elektriciens en andere professionals in de handel
Het maakt niet uit of u een eenmanszaak bent of een onderdeel van een groep bouwbedrijven, er is een Workvoice-oplossing voor u. Workvoice-telefonie biedt een kosteneffectieve manier om professioneel contact met uw klanten en collega's te onderhouden. Dus of u nu op locatie, onderweg of op kantoor bent, u zult altijd in contact blijven met de mensen die voor u het verschil maken.

Meer weten

Winkels, winkelketens en franchise
Of u nu een lokale winkel, een winkelketen of een franchise exploiteert, Workvoice biedt de moderne manier om met uw klanten en personeel te communiceren. Met opties voor toegewijde klanten-, personeels- en leveranciersnummers mist u nooit meer een telefoontje van uw klanten en biedt u professionele service aan uw leveranciers en personeel.

Meer weten

Mobirise
Mobirise

Overige Pakketten 
Als er geen standaardpakket is dat precies geschikt is voor uw bedrijf, dan horen wij dat graag van u. Uit onze uitgebreide catalogus met telefoniefuncties kunnen we snel een pakket samenstellen dat precies aan uw behoeften voldoet.

Meer weten

Meer dan 100 functies 

Veel praktische en handige functies: op tijd gebaseerde belplannen, doorschakelen, gelijktijdige oproepen, wachtrijen, flexberichten, in-gesprek-lampjes, vergaderfuncties en meer.

Beschikbaar op elk apparaat

Mogelijkheid om softphones op uw mobiel, tablet, laptop of pc te gebruiken, zodat u onderweg overal kunt bellen met uw kantoornummer.

Wachtrijen

Tijdens drukke periodes kan het aantal bellers snel oplopen zodat niet iedereen meteen te woord kan worden gestaan. Wachtrijen vormen een slimme manier om deze drukke periodes te beheren totdat uw personeel beschikbaar is om de gesprekken van uw klanten af ​​te handelen.

Oproepbeheer op maat

Voor bedrijven met vaste openingstijden of behoefte aan ondersteuning buiten kantooruren, kunnen belplannen worden ingesteld.  Van het afspelen van berichten tot omzetten naar andere telefoons. Workvoice biedt een flexibele oplossing voor elk bedrijf.

Multi-site In-gesprek-lampjes

Er gaan in gesprek lampjes branden op uw telefoon wanneer een andere lijn in gebruik is, zodat uw personeel snel en eenvoudig weet wie er beschikbaar is voor doorverbinden. Dit systeem werkt ook wanneer uw collega zich op een ander kantoor bevindt, thuis is of zelfs in een ander land.

Vrij aanpasbare audioberichten

Antwoordberichten  voor ongeplande situaties zoals training, ziekte of vrije dagen kunnen op elk moment worden opgenomen en geactiveerd met een telefoontoestel op locatie, softphone op een mobiel, tablet of PC. Deze extra berichten kunnen zonder extra kosten ingezet worden.

Uw telefoons verplaatsen naar Workvoice

Vier eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat uw bedrijf altijd telefonisch bereikbaar is

  1. Advies van experts en een voorstel  De eerste stap om uw telefooncentrale over te zetten naar Workvoice, is door met ons in gesprek te gaan. We bieden gratis, deskundig en eerlijk advies over hoe uw bedrijf het meest profiteert van de functies van Workvoice. Wij werken met u samen om uw behoeften te begrijpen en vervolgens doen wij u een vrijblijvend voorstel.
  2. Planning  Na acceptatie van ons voorstel zullen wij u bellen om u te laten weten wanneer de overdracht kan plaatsvinden. Een week voor de overeengekomen datum van de overdracht zullen we uw (nieuwe) telefoons instellen, uw internettelefoniesysteem opzetten met uw belprotocollen en de telefoons naar u verzenden.
  3. Installatie en test  Zodra u uw telefoons hebt ontvangen, kunt u deze zelf aansluiten of vraagt ​​u uw IT-leverancier om dit voor u te doen. Het is gemakkelijk, gewoon plug en play. Als er in dit stadium uitdagingen zijn, bieden we u of uw IT-leverancier de nodige ondersteuning om uw professionele VoIP-service in gebruik te nemen. In dit stadium werken uw oude telefoons nog steeds, dus uw bedrijf is altijd beschikbaar tijdens de overgang naar Workvoice. Nu is het gewoon wachten op uw oude provider om uw nummer op de afgesproken datum over te dragen.
  4. De dag van de overdracht  Op de dag van uw overdracht heeft uw oude provider de wettelijke plicht om uw nummer binnen 4 uur over te dragen. In de praktijk duurt dit slechts 30 minuten en in veel gevallen zelfs binnen 5 minuten. Omdat uw Workvoice-systeem al is getest, is het nu live en beschikbaar voor inkomende oproepen op al uw telefoonnummers.

Persoonlijk voorstel

Geef ons globaal aan wat u wenst. Wij adviseren u graag over het beste plan voor u en uw bedrijf.

Email ons op info@callstera.com


Mobirise

Praat met een van onze experts

Wilt u meer weten over Workvoice of vragen hebben? Bel ons of maak een afspraak.


Bel ons op 020 820 3592

Waarom Workvoice?

Zes redenen waarom het Workvoice-team bij Callstera de juiste keuze is voor uw telefoonsysteem


Wij zijn VoIP-experts
Onze jarenlange expertise in Voice over Internet Protocol (VoIP of internettelefonie) heeft ons geleerd dat het anders is dan traditionele telefonie. Zonder af te willen doen aan traditioneel IT-beheer moet internettelefonie eerst volledig begrepen worden om succesvol geïntroduceerd te kunnen worden in een nieuwe organisatie. U heeft VoIP specialisten nodig om de juiste overstap te kunnen maken naar professionele internettelefonie.

24/7 Toezicht
We investeren veel tijd en geld in het garanderen dat onze service 24 uur per dag, 7 dagen per week soepel verloopt. Onze services worden continu gemonitored en we weten ogenblikkelijk of de service niet meer aan onze eigen hoge standaarden voldoet. Onze VoIP-experts staan ​​dag en nacht paraat om ervoor te zorgen dat die optimale serviceniveaus worden gehandhaafd. 

We zijn geen reseller
In tegenstelling tot veel van onze concurrenten verkopen we niet het telefonie aanbod van een andere aanbieder. We hebben vanaf de basis een eigen modern, betrouwbaar en innovatief telefoniesysteem gebouwd, gebaseerd op de allerbeste open source telefoniediensten. Belangrijk is dat we volledig controle hebben over Workvoice, dus een niveau van flexibiliteit bieden dat niet mogelijk is als u afhankelijk bent van een (buitenlandse) aanbieder of reseller.

Goede hulp
Als u iets gedaan wilt hebben hoeft u alleen maar te bellen.  We reageren zeer snel, vaak binnen enkele minuten, en houden onze diensten altijd veilig en up-to-date. Wanneer u onze hotline belt, komt u niet in een willekeurig callcenter terecht, maar spreekt u direct met onze productexperts. En mocht klantenservice niet het antwoord zijn, dan werken ze nauw samen met onze ontwikkelaars en ontwerpers om u de beste oplossing te kunnen bieden.

Alles in Nederland
Wij werken allemaal vanaf dezelfde locatie in Haarlem. Onze infrastructuur en servers bevinden zich ook allemaal in Nederland. Alles is onderworpen aan de strengste Nederlandse normen en wetten. We worden gecontroleerd door de ACM (Autoriteit Consument & Markt) om ervoor te zorgen dat we ons houden aan de Nederlandse telecomwetgeving. Op deze manier hoeft u zich geen zorgen te maken over het privacybeleid en de databeveiliging.

Tevreden klanten
Onze klanten weten dat ze in goede handen zijn. En hoe weten we dat? Wij werken niet met contracten van minimale vaste termijnen binnen Workvoice. Toch kiezen klanten ervoor om jaren bij ons te blijven in plaats van over te stappen naar een nieuwe provider. We zien onze klanten als zakelijke relaties voor de lange termijn. Zo blijven we innoveren en onze producten en diensten verfijnen om de telefonie ten goede te veranderen. Graag begeleiden we u en uw bedrijf ook in de toekomst.

Adres 

Callstera B.V.
Waarderweg 19
2031 BN Haarlem 


Contact 

Support : support@callstera.com
Algemeen : info@callstera.com
Telefoon: +31 (0) 20 820 3592 


Algemene Woorwarden
Toezicht:  ACM 942322 942323

Links

Privacy
Waarden
Over Ons


Terugkoppeling 

Deel uw ideeen en suggesties met ons. Alle terugkoppeling wordt gewaardeered.