mobile website builder app

Het einde van ISDN

Traditionele telefonie wordt uitgefaseerd

Dit kan belangrijke consequenties hebben voor uw bedrijf

Waarom overstappen van ISDN naar VoIP?

Er zijn drie belangrijke redenen waarom u zou moeten overwegen om uw telefonie te upgraden

  1. Het einde van ISDN - De belangrijkste Europese telecomgroothandels hebben besloten dat de traditionele ISDN-telefonie in 2019 in Nederland zal worden uitgefaseerd.
  2. Internet-telefonie biedt meer - Internettelefonie maakt nieuwe diensten mogelijk die de ervaring van bellers verbeteren en een verbazingwekkende flexibiliteit bieden die past bij de manier waarop uw team werkt.
  3. Minder kosten - Internettelefonie biedt een reeks diensten die veel goedkoper zijn dan oude, dure ISDN-systemen.

Meer dan 100 functies 

Veel praktische en handige functies: op tijd gebaseerde belplannen, doorschakelen, gelijktijdige oproepen, wachtrijen, flexberichten, in-gesprek-lampjes, vergaderfuncties en meer.

Beschikbaar op elk apparaat

Mogelijkheid om softphones op uw mobiel, tablet, laptop of pc te gebruiken, zodat u onderweg overal kunt bellen met uw kantoornummer.

Wachtrijen

Tijdens drukke periodes kan het aantal bellers snel oplopen zodat niet iedereen meteen te woord kan worden gestaan. Wachtrijen vormen een slimme manier om deze drukke periodes te beheren totdat uw personeel beschikbaar is om de gesprekken van uw klanten af ​​te handelen.

Oproepbeheer op maat

Voor bedrijven met vaste openingstijden of behoefte aan ondersteuning buiten kantooruren, kunnen belplannen worden ingesteld.  Van het afspelen van berichten tot omzetten naar andere telefoons. Workvoice biedt een flexibele oplossing voor elk bedrijf.

Multi-site In-gesprek-lampjes

Er gaan in gesprek lampjes branden op uw telefoon wanneer een andere lijn in gebruik is, zodat uw personeel snel en eenvoudig weet wie er beschikbaar is voor doorverbinden. Dit systeem werkt ook wanneer uw collega zich op een ander kantoor bevindt, thuis is of zelfs in een ander land.

Vrij aanpasbare audioberichten

Antwoordberichten  voor ongeplande situaties zoals training, ziekte of vrije dagen kunnen op elk moment worden opgenomen en geactiveerd met een telefoontoestel op locatie, softphone op een mobiel, tablet of PC. Deze extra berichten kunnen zonder extra kosten ingezet worden.

Uw telefoons verplaatsen naar Workvoice

Vier eenvoudige stappen om ervoor te zorgen dat uw bedrijf altijd telefonisch bereikbaar is

  1. Advies van experts en een voorstel  De eerste stap om uw telefooncentrale over te zetten naar Workvoice, is door met ons in gesprek te gaan. We bieden gratis, deskundig en eerlijk advies over hoe uw bedrijf het meest profiteert van de functies van Workvoice. Wij werken met u samen om uw behoeften te begrijpen en vervolgens doen wij u een vrijblijvend voorstel.
  2. Planning  Na acceptatie van ons voorstel zullen wij u bellen om u te laten weten wanneer de overdracht kan plaatsvinden. Een week voor de overeengekomen datum van de overdracht zullen we uw (nieuwe) telefoons inregelen, uw internettelefoniesysteem opzetten met uw belprotocollen en de telefoons naar u verzenden.
  3. Installatie en test  Zodra u uw telefoons hebt ontvangen, kunt u deze zelf aansluiten of vraagt ​​u uw IT-leverancier om dit voor u te doen. Het is gemakkelijk, gewoon plug en play. Als er in dit stadium uitdagingen zijn, bieden we u of uw IT-leverancier de nodige ondersteuning om uw professionele VoIP-service in gebruik te nemen. In dit stadium werken uw oude telefoons nog steeds, dus uw bedrijf is altijd beschikbaar tijdens de overgang naar Workvoice. Nu is het gewoon wachten op uw oude provider om uw nummer op de afgesproken datum over te dragen.
  4. De dag van de overdracht  Op de dag van uw overdracht heeft uw oude provider de wettelijke plicht om uw nummer binnen 4 uur over te dragen. In de praktijk duurt dit slechts 30 minuten en in veel gevallen zelfs binnen 5 minuten. Omdat uw Workvoice-systeem al is getest, is het nu live en beschikbaar voor inkomende oproepen op al uw telefoonnummers.

Persoonlijk voorstel

Geef ons globaal aan wat u wenst. Wij adviseren u graag over het beste plan voor u en uw bedrijf.

Email ons op info@callstera.com


Mobirise

Praat met een van onze experts

Wil je meer weten over Workvoice of vragen hebben? Bel ons of maak een afspraak.


Bel ons op 020 820 3592

Adres 

Callstera B.V.
Waarderweg 19
2031 BN Haarlem 


Contact 

Support : support@callstera.com
Algemeen : info@callstera.com
Telefoon: +31 (0) 20 820 3592 


Algemene Woorwarden
Toezicht:  ACM 942322 942323

Links

Privacy
Waarden
Over Ons


Terugkoppeling 

Deel uw ideeen en suggesties met ons. Alle terugkoppeling wordt gewaardeered.